RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Не може існувати в такому вигляді: Росію порівняли з наркоманом

На даний момент Росія існує як штучна система, яка тримається на нафтових надгрошах, проте це не може тривати довго.

Про це відомий журналіст Айдер Муждабаев розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Журналіст визнав факт впливу на Росію США на чолі з президентом Дональдом Трампом.

"Але в Штатах теж система розлагоджена. Трамп – це для американської держави невесела історія. У Білому домі, як вони кажуть, весь час двері відкриті, тобто він весь час змінює кадри. Він непослідовний у багатьох речах, - зазначив він. - Зате популярність його зростає. Трампізація світу, звичайно, фантастична, коли обирають таких несистемних політиків. Дуже важко з Трампом мати справу, американцям теж. Але, звичайно, там йому не дадуть зовсім розв'язатись. Я думаю, якби у Трампа була повна свобода рішення, він давно б уже з Путіним поділив світ навпіл, і вони би вже з блондинками випивали на яхті. Думаю, так би було. Але ця чортова Америка не дає йому так зробити".

На думку Муждабаева, санкції США проти Росії продовжать посилюватися, однак, це займе час.

"А чим це закінчиться, всім зрозуміло. Цієї Росії не буде, вона не може існувати в такому вигляді. Це штучна система, яка просто тримається на нафтових надгрошах. Це наркоман, накачаний наркотиками. Питання – коли. Але це залежить не від нас, а від людей, у яких є комерційні інтереси. Такі люди є і в Україні. Коли ми вимагаємо санкцій від Заходу, Захід слушно вказує, а чому у вас бізнес з Росією?", - підкреслив він.

"Коли блокада Криму почалася в 2015 році, думали, що це жарт і що потім будуть пускати. Але нікого не пустили. Досі нікого не пускають. Уже уряд заборонив, президент заборонив. Тепер вони возять через Харків навколо ОРДЛО. Росія дає українським виробникам митні пільги, щоб вони це коло робили до Криму, щоб вони туди завозили, в Криму хороший попит на українську продукцію, там люди хочуть українську їжу. І під виглядом Криму куди завгодно везуть. Торгівля йде активно, дуже багато людей в нашій владі зав'язані з росіянами. Коли половина нерухомості в Києві належить росіянам, це все одно, якби пів-Москви Гітлеру належало в 1943 році. Така у нас гібридна війна", - резюмував журналіст.

Більше про політику Креля читайте в матеріалі "Апострофа": Повалити Путіна можна тільки одним шляхом, захочуть - задушать за рік - Айдер Муждабаєв.