В Росії звільнили журналістку, яка поскаржилася на примус її дитини співати про Путіна: фото і відео

В Росії журналістка Олександра Терікова опублікувала і критично прокоментувала відеозапис з дитячого саду, де її доньку примушували співати про "останній бій" і "дядя Вова ми з тобою": на наступний день її звільнили.

Про це повідомила сама журналістка на своїй сторінці в Instagram.

У дитячому садку Нижньовартовська, що в Тюменській області, діти співали пісню "Дядя Вова ми з тобою". Терікова, яка є матір'ю однієї з дівчаток, які співали пісню, опублікувала відео виконання з коментарем: "Чомусь не хочеться, щоб командир кликав мою дочку в останній бій".

"Я б не відправила свою дитину і сама б не пішла в останній бій ні за "дядю Вову", ні за будь-якого іншого дядю при владі. Слова пісні можна інтерпретувати і як заклик до суїциду, і як ототожнення Путіна з батьківщиною, що взагалі-то суперечить хоча б номінальній демократії в нашій країні ", -заявила мама виданню "Сібірь.Реаліі".

Пізніше вона дала інтерв'ю "Радіо Свобода" і телеканалу "Дощ". Через пару годин власник місцевого каналу N1, на якому працювала Терікова, Рінат Карімов, подзвонив їй і в грубій формі наказав звільнитися. На наступний день редактор попросила написати заяву про звільнення за власним бажанням.

"Я її написала, оскільки розуміла, що немає сенсу йти на конфлікт і чекати, коли звільнять за статтею", - говорить жінка.

"Прошу звільнити мене за занадто активну громадянську позицію і за політичні розбіжності з редакцією телеканалу", - йдеться в її заяві.

Під сканом вона також залишила коментар: "Раптово стала першою Нижньовартовською журналісткою, звільненою за дисидентство і появу в ефірі @tvrain_inside".

Нагадаємо, в окупованому Росією Севастополі 1 червня пройшла акція, під час якої діти зображали російських і радянських військових.