Мережу розбурхав судовий позов родичів росіян, загиблих внаслідок аварії літака Міноборони РФ

Родичі загиблих пасажирів літака Міноборони РФ Ту-154, який зазнав аварії над Чорним морем вилітаючи в Сирію, подали позови до суду Лондона.

Про це з посиланням на адвоката позивачів, Ігоря Трунова, повідомляють російські ЗМІ.

Позови подали 78 представників загиблих, серед яких рідні лікаря Єлизавети Глінки і більшості артистів ансамблю імені Александрова. Вони вимагають збільшення їм страхових виплат, стверджуючи, що їхні родичі летіли на міжнародному рейсі, тому і виплати повинні проводитися за міжнародними нормами, а не за російськими.

У соціальних мережах здивувалися подачі позовів до Лондонського суду родичів людей, що летіли в Сирію на російському військовому літаку. Серед них були військові інструктори, радники, журналісти, а артисти ансамблю Александрова їхали виступати перед російськими солдатами і офіцерами.

"Як підтримувати диктаторські режими і отримувати від них гроші, так ми не проти, звичайно ж. А ось коли ці диктаторські режими нас кидають, то ми біжимо скаржитися по міжнародним нормам", "Що вони ще хочуть, навіщо їм справедливість, коли у них є Путін!", "Не в Басманний суд, найгуманніший суд, а Лондонський" - пишуть в коментарях користувачі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що можливою причиною катастрофи Ту-154 Міноборони Росії в Чорному морі стало те, що літак був перевантажений.