У Казахстані посадили на 20 років захисника Новоросії: подробиці справи

У Казахстані був засуджений бойовик, який воював на Донбасі на боці незаконних збройних формувань, до 20 років в'язниці за вбивство.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє блогер і журналіст Денис Казанський.

За даними розслідування казахських правоохоронців, Олександр Безруков вбив свого знайомого, розчленував його тіло і викинув останки в річку. Відразу після цього він вирушив воювати на Донбас.

"Мабуть, вбивства громадянина Казахстану йому здалося мало, і він вирішив закріпити успіх вбивством українців в Україні", - пише Казанський.

Однак, справу було розкрито, Безрукова оголосили в міжнародний розшук, на кордоні з Україною він був затриманий росіянами і виданий в Казахстан.

"Найцікавіше, як відреагували на арешт Безрукова його соратники по боротьбі за Новоросію. Наприклад, Ігор Стрєлков ані слова не написав про справжню причину його затримання, а став брехати і вигороджувати Безрукова, стверджуючи, що Казахстан переслідує його тільки за те що він поїхав воювати в Україні. Причому, як доказ, що Безруков не винен, виклали його службову характеристику з ЛНР, в якій говориться, що Олександр Безруков - людина твердих моральних принципів. Донбас перетворився на відстійник мерзоти з усього пострадянського простору, яка їде в ОРДЛО в пошуках швидкого збагачення і легкого ситого життя", - резюмує блогер.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", один з бойовиків "ДНР", Андрій Комов, заявив, що нинішній глава так званого "МВС ЛНР" Ігор Корнет і колишній ватажок "республіки" Ігор Плотницкий планували і здійснювали обстріли Луганська, звинувачуючи в них українську армію.