RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

На росТВ Путіну влаштували ленініану: мережа здивована

На пропагандистському каналі "Россия 24" вийшла нова програма Володимира Соловйова "Москва. Кремль. Путін" в якій кремлівський пропагандист цілу годину розповідає про те, що робив Путін впродовж тижня. При цьому в компанію Соловйову кличуть провладних журналістів, які лише підіграють пропагандисту.

Журналіст Дмитро Колезев розібрав шоу в статті для видання Znak.

"Багатьом коментаторам змістовно та інтонаційно програма нагадала ленініану, телебачення брежнєвських часів або сталінську пропаганду. Заговорили про новий культ особистості", - пише він.

Впродовж години гості програми дивувалися напруженому графіку Путіна, захоплювалися, наче подвигом, тим що глава Кремля особисто спускався в шахту на початку 2000-х років, а спікер Кремля Дмитро Пєсков взагалі назвав свого шефа "дуже людяною людиною".

"Путін любить не тільки дітей, він любить взагалі всіх людей ... Він дуже людяна людина", - говорить Пєсков, повторюючи з повною серйозністю іронічні слова Маяковського про Леніна "найлюдяніша людина".

Журналіст зазначає, що подивившись програму, "задаєшся питанням: що це було?"

"Спроба оформити культ особистості, як відразу заявили деякі коментатори? Але медійні прийоми, які ефективно працювали за часів Леніна і Сталіна, вже і в брежнєвську епоху викликали скоріше роздратування і іронію населення: занадто велика була різниця між пропагандистською картинкою і реальним життям. Важко уявити, що в 2018 році, в епоху інтернету, троллінгу і всюдисущої іронії навіть найконсервативніша частина населення прийме таку розповідь за чисту монету", - пише Колезев.

Тим часом в мережі також здивовані побаченим.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі нагадали Путіну про смерть, пожартувавши про перехідний перуку Кобзона.