Волонтери розсекретили розташування найманців Путіна в Сирії: опубліковано фото

Російські найманці з ПВК "Вагнера" в Сирії використовують околиці газопереробного заводу компанії Hayan Petroleum в якості свого пункту постійної дислокації.

Про це повідомляють волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.

5 вересня ЗМІ опублікували дані російського найманця Апостола Владислава Івановича, позивний "Вовк", громадянин РФ і Республіки Молдова. Він знаходився в складі російського загону, який намагався штурмувати газопереробний завод CONOCO 7 лютого 2018 і загинув від високоточного удару авіації і безпілотників ВПС США.

Волонтери звернули увагу на одну з особистих фотографій Владислава Апостола.

Судячи з прикрашеної і политої новорічної ялинки, можна припустити, що фото зроблено на початку січня, приблизно, за місяць до загибелі найманця.

На задньому фоні видно труби і резервуари нафтогазового заводу. Волонтери провели геопозиціонування і встановили місце зйомки - це північно-західна сторона газопереробного заводу компанії Hayan Petroleum Company.

Цікаво, що раніше, на території цього заводу була зафіксована ще одна група "вагнеровців" разом з відомим російським найманцем-неонацистом Олексієм Мильчаковим, який брав участь і у війні на Донбасі на стороні російських військ. Крім того, перед головною будівлею заводу встановлено пам'ятник найманцям ПВК "Вагнера".

Крім того, 8 липня 2018 року недалеко від цього заводу на тлі будівельної техніки зробив фото росіянин Євген Шаповалов. Він розмістив знімок у фотоальбомі під назвою "робота".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі цілі США в разі нових авіаударів в Сирії. Зокрема, військова розвідка склала попередній перелік об'єктів, в яких може зберігатися хімічна зброя і які можуть потрапити під удар в разі нової авіаатаки США в Сирії.