Загрожують "русским миром": в день виборів в Латвії зламали соцмережу

6 жовтня в Латвії в день парламентських виборів хакери зламали соціальну мережу draugiem.lv: при спробі зайти в мережу звучить російський гімн, з'являються прапор РФ, фотографії з президентом Путіним і "зеленими чоловічками".

Про це повідомляє місцеве видання Delfi.

Хакери розмістили на сайті фотографії із написом: "Товариші латиші, це стосується вас. Кордон Росії ніде не закінчується. "Русский мир" може і повинен об'єднати всіх, кому дороге російське слово і російська культура, де б вони не жили, в Росії або за її межами. Частіше вживайте це словосполучення - "Русский мир".

Користувачі з Литви підтверджують хакерську атаку у Twitter.

Представник Draugiem Group Яніс Палкавніекс підтвердив агентству LЕТА, що на сайт Draugiem.lv здійснена кібератака. Діяльність порталу припинена на декілька годин.

Прес-секретар установи щодо запобігання інцидентів з безпекою в сфері інформаційних технологій Cert.lv Ліга Бесере повідомила, що Cert.lv активно працює над з'ясуванням причин і джерел злому.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в четвер, 4 жовтня, США звинуватили кількох громадян РФ, які, як стверджується, є співробітниками російської військової розвідки, в організації кібератак в різних країнах світу.