RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Росії розгорається гей-скандал навколо священика РПЦ: фото та аудіо

У Російській православній церкві розгорівся гей-скандал - настоятеля храму Єйській єпархії (Краснодарський край) звинуватили в сексуальних домаганнях до свого помічника.

Про це повідомляє info24.

20-річний Данило Федотов звернувся до церковного суду зі скаргою на домагання з боку священика. За його словами, їм довгий час доводилося спілкуватися через WhatsApp у церковних справах. Пізніше ігумен в листуванні почав натякати Федотову, що хоче вступити з ним в гомосексуальний зв'язок. Також він неодноразово запрошував хлопця до себе додому на чай. Данило жив в будинку при храмі, куди у настоятеля був вільний доступ.

Незабаром Федотов вирішив записати один з таких розмов і опублікувати його в соцмережах. Також він доклав скрін листування з Пальчиковим в WhatsApp. Після цього ігумен Юрій став погрожувати Данилу своїми зв'язками в правоохоронних органах, а його двоюрідний брат побив юнака.

Громадський резонанс ситуація в Єйській єпархії отримала після того, як про неї на своєму YouTube-каналі розповів церковний відеоблогер, клірик московського храму преподобного Сергія Радонезького в Бусіново отець Георгій Максимов.

У прес-службі Єйській єпархії звинувачення на адресу ігумена назвали сфабрикованими.

"За нашими даними, фрази в аудіозапису вирвані з контексту і є монтажем. На даний момент проводиться високотехнологічна експертиза, яка внесе остаточну ясність. Питань до батька Юрія з боку керівництва єпархії немає, ніяких інших дисциплінарних заходів до нього не прийнято", - заявили в прес-службі єпархії.

Як повідомляв "Апостроф", в 2015 році в Україні розгорівся скандал через вечірку семінаристів з повіями і тортом з символікою бойовиків ДНР.