RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Ракетний "розрив" США і РФ: у Путіна заявили про гучне рішення Вашингтона

МЗС РФ заявив, що США нотою Держдепартаменту офіційно повідомили Росію про призупинення своєї участі в двосторонньому Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"2 лютого Сполучені Штати Америки нотою Держдепартаменту офіційно повідомили Російську Федерацію про призупинення своєї участі в двосторонньому Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності від 1987 року і початку процедури виходу з нього", - йдеться в заяві.

"При цьому американці оголосили, що більше не вважають себе зв'язаними зобов'язаннями щодо цього документа, тобто можуть відкрито приступити до розробки, виробництва і розгортання заборонених угодою озброєнь", - наголошується в заяві.

У МЗС РФ відзначили, що Росія залишає за собою право на дзеркальні дії в області розробки і розгортання ракет середньої і меншої дальності наземного базування після того, як США оголосили про припинення своєї участі в ДРСМД.

"В умовах нових загроз, що створюються Вашингтоном, ми, зрозуміло, будемо змушені зробити все необхідне з метою забезпечення своєї національної безпеки", - йдеться в заяві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США прийняли гучне рішення по "ракетному" договору з Росією.