На Кремль ТВ сказилися через "майданні реалії" в Metro Exodus

Російські пропагандисти розкритикували українських розробників гри Metro: Exodus за досягнення, яке можна отримати за руйнування статуї Леніна.

Про це повідомляє "Ігроманія".

В Metro: Exodus можна отримати досягнення "Декомунізація" на одному з рівнів гри, якщо зламати ногу або знести голову російського революціонера.

"У соціальних мережах цей трофей обговорювали досить скупо, проте цього вистачило, щоб привернути увагу федеральних каналів - ведучий каналу "Росія 24" приділив досягненню близько хвилини ефіру, не забувши згадати, що за розробку проекту відповідають українські розробники", - сказано в матеріалі.

"Мабуть, захопилися власними майданними реаліями, а ще й поглумилися над москвичами, мовляв, не знають, що за межами столиці серед розрухи і полчищ мутантів теж живуть люди. Як то кажуть, розлога клюква плюс махрова русофобія", - заявив ведучий Олексій Казаков.

Вона також зазначив, що "частина російських гравців залишилася розчарована", при цьому не уточнюючи, чи йде мова саме про досягнення або всієї гри в цілому. На тлі при цьому позначена сторінка шутера на Metacritic з відгуками критиків.

Казаков заявив, що такі високі оцінки обумовлені "подібним" ставленням розробників до Росії, і мовляв це ідеально лягає на світогляд західних журналістів. Втім, якщо хоча б спробувати почитати рецензії на гру, то можна зрозуміти, що до справи це не має ніякого відношення.

Відзначається, що "Вихід" в той же час відмінно оцінили і російські критики - на "Канобу" грі поставили максимальний бал.

Як повідомляв "Апостроф", раніше топ-пропагандистку Кремля розлютив жовто-синій Ленін.