На Кремль ТВ показали черговий мультик з ракетним ударом по США: відео

Російський пропагандист Дмитро Кисельов в ефірі телеканалу "Росія 24" пригрозив США розміщенням ядерних ракет в безпосередній близькості до американських стратегічних військових центрів.

Відповідну заяву було зроблено в передачі "Вести недели".

Кисельов згадав про слова президента РФ Володимира Путіна, який в своєму посланні Федеральному зібранню сказав, що Росія підготує відповідь на можливе розміщення американських ракет в Європі, де "час підльоту до Москви може скласти до 10-12 хвилин". За словами Путіна, дзеркальна відповідь - це удар не по пускових установках, а й "по відношенню до тих територій, де знаходяться центри прийняття рішень про застосування загрозливих нам ракетних комплексів".

У сюжеті під назвою "Цілі намічені" Дмитро Кисельов розповів і показав, як перспективні крилаті ракети "Циркон" зможуть наносити удари з підводних човнів, що знаходяться поблизу узбережжя США. Цілями, на думку Кисельова, можуть стати: Пентагон (штаб-квартира Міноборони США у Вашингтоні), Кемп-Девід (заміська резиденція президента США в штаті Меріленд), Форт-Рітчі (штаб в підземному бункері в штаті Пенсільванія), Джим-Крік ( військово-морська радіостанція для координації дій підводних човнів в штаті Вашингтон).

Крім того, Кисельов називає ще одну потенційну мету: "Макклеллан в Каліфорнії - управління стратегічними наступальними силами" .Точка на карті в сюжеті вказує на закриту в 2001 році авіабазу Макклеллан, де розташовувалося командування щодо матеріального забезпечення ВВС. Насправді штаб-квартира Стратегічного командування США розташована в глибині країни - на авіабазі Оффатт в штаті Небраска.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін оголосив про створення в Росії нової гіперзвукової ракети "Циркон", призначеної для знищення морських і наземних цілей.