RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Гвардійці Путіна спустили на воду катер для охорони Керченського моста: відео

У Ярославській області РФ був спущений на воду перший з чотирьох катерів проекту "Грачонок", який буде поставлений на озброєння Росгвардіі для охорони кордонів окупованого Криму та патрулювання Керченської протоки.

Про це заявив радник директора Росгвардіі Валерій Грібакін для "Лента.ру".

За його словами, катери цього типу призначені "для боротьби з диверсантами".

Судно довжиною 31 метр оснащено глибоководною телевізійною системою і спеціальними гідро- і повітряними локаторами, які дозволяють виявляти, супроводжувати і в автоматичному режимі знищувати цілі на відстані до 2 тисяч метрів і висотах до 1,5 тисяч метрів.

На церемонії спуску на воду глава Росгвардіі Віктор Золотов повідомив, що війська окупантів приступають до захисту енергомоста і транспортного переходу через Керченську протоку.

"Нові катери займуть гідне місце в бойовому порядку недавно сформованої бригади, на яку покладено завдання з охорони такого важливого для країни об'єкта", - заявив глава Росгвардіі Віктор Золотов.

За запевненням російського чиновника, в грудні 2019 року всі катери заступлять на бойове чергування біля кордонів окупованого Криму і незаконно побудованого Керченського моста.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Генеральному штабі не планують більше відправляти кораблі українського морського флоту через Керченську протоку, яку Росія всупереч нормам міжнародного права вважає своїми територіальними водами.