Протести проти Росії в Грузії: пропагандисти Кремля придумали новий фейк

У РФ з подачі Кремля почали розкручувати новий інформаційний фейк - про "м'яку окупацію" Туреччиною грузинського регіону Аджарія.

Про це в своєму Telegram-каналі "ibarabanov" повідомив московський журналіст Ілля Барабанов.

Він зазначив схожість матеріалів щодо ситуації в Грузії, які поширюють рупори Кремля.

"Телеканалам з Кремля новий темник підвезли. Найсмішніше, що, схоже, навіть з усіма геолокаціями. Ось аеропорт, ось наземний прикордонний перехід, ось ресторан, ось масажний салон, а ось мечеть", - пише він.

На його думку, куратори ЗМІ з Кремля вчинили не дуже розумно, скопіювавши стиль фейкової новини про Аджарію і ракурси для фото один в одного.

"Якась божевільна трата бюджетних коштів, якщо вдуматися. Можна було б один сюжет зняти і всюди відразу розмістити, але ні ж, три різних кореспондента ходять по одних і тих же точках, фіксують однакові плани і шарашать однакові тексти", - зазначає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше грузинська джазова співачка і композитор Ніно Катамадзе заявила, що більше не буде виступати в Росії. Вона вибачилася за виступ на фестивалі "Усадьба Jazz", який проходив у РФ, і заявила для українських фанатів наступне: "Росія - окупант, Путін - наш спільний ворог!".