Росія осоромилася з випробуваннями нового пасажирського лайнера: опубліковано відео

Новий російський літак МС-21 зламався на випробуваннях і екстрено сів в Жуковському Московської області через проблеми з шасі.

Про це пишуть ряд видань з Росії.

Зазначається, що пілотам довелося посадити лайнер через неполадки при випробувальному польоті. Таку інформацію журналістам надали в місцевих екстрених службах.

Співрозмовник відомого російського інформаційного агентства вказав, що у нового літака не забралися стійки шасі.

При цьому інші підконтрольні Кремлю ресурси заявляють, що "МС-21 сів штатно, але в літаку не спрацював датчик випуску шасі".

Відзначається, що в лайнері спрацювала сигналізація при посадці, яка свідчила про невихід стійки шасі. МС-21 виробив все паливо, після чого приземлився, зумівши-таки випустити всі стійки шасі. На борту були четверо членів екіпажу, поранень через екстрену посадку вони не отримали.

Новий середньомагістральний пасажирський лайнер РФ - МС-21 розробляють в корпорації "Іркут". Перший політ він здійснив у 2017 році, але після цього були виявлені серйозні неполадки і розробники стали відсувати терміни випуску. За останніми даними, для виправлення всіх проблем знадобиться до 6 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Словаччині розбився радянський військовий літак МіГ-29, який значився на балансі ВПС країни. Поліція почала розслідування причин аварії.