Колега Зеленського по КВК став представником Путіна

Колишній капітан команди КВК "Збірна РУДН" Сангаджи Тарбаєв призначений постійним представником Калмикської республіки при президенті РФ Володимирові Путіну.

Про це він сам повідомив у себе в Instagram.

Також він зазначив, що його кандидатуру розглядали на посаду сенатора від Калмикії, але "обставини склалися інакше".

Наказ про його призначення підписав глава Калмикії Бату Хасіков.

Тарбаєв навчався в РУДН на факультеті міжнародних відносин, проходив стажування в Єгипті і Сирії. За його словами, він досконало володіє англійською та арабською мовами.

У 2007 році Тарбаєв був співведучим програми "Навколо світу", у 2008 став генеральним продюсером компанії з виробництва розважальних шоу Yellow, Black & White. Доклав руку до створення проектів "Даешь молодежь", "Кухня" та інші. Має премію ТЕФІ як продюсер проекту "Одна за всіх".

У політиці комік з 2014 року, почав з посади голови Комісії з підтримки молодіжних ініціатив Громадської палати РФ, в 2019 році увійшов до складу Громадської палати Москви.

"На цій посаді я маю вибудовувати комунікації з федеральними органами влади, займатися залученням інвестицій в Калмикії, координувати дії і допомагати нашим землякам, які живуть в Москві. Завжди допомагав і буду допомагати своїй Батьківщині, при цьому для мене неважливо, в якому статусі я буду перебувати!", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський став героєм пародії однієї з команд гумористичного конкурсу КВК в Росії. Актор, який його пародіював, заявив, що потрібно "відновити дружбу між Україною і РФ".