Слава Чебурнету: в мережі хвиля жартів через вступ в силу в Росії закону про "суверенний інтернет"

З п'ятниці, 1 листопада, в Росії вступили в силу більша частина положень в так званому законі про "російський суверенний інтернет", користувачі мереж почали ділитися жартами з цього приводу.

Про це повідомляється в матеріалі "Радіо Свобода".

Так, згідно зі змінами, які вступили в силу в РФ, інтернет-провайдери відтепер зобов'язані встановлювати обладнання Роскомнадзора, яке дозволить відомству управляти мережею.

Таким чином, уповноважені органи в Росії зможуть повністю відключити російський сегмент від всесвітньої мережі інтернет.

Устаткування також дозволить блокувати заборонені ресурси, список яких в Росії не затверджений. У бюджеті країни передбачено близько 30 мільярдів рублів або 470 млн доларів на ці потреби.

Провайдери вже повідомили свою позицію, що аналізувати трафік таким чином неможливо, і щоб здійснити подібні плани російському уряду знадобиться в рази більше коштів. Критики проекту стверджують, що в РФ може бути запущена тотальна цензура в мережі.

Користувачі опублікували коментарі з цього приводу, відзначаючи логічність дій уряду РФ в рамках чинного політичного режиму.

Як повідомляв "Апостроф", кілька місяців тому депутати російської Держдуми ділилися планами щодо введення "автономного російського інтернету".