Не з шахт: Путін зробив цинічну заяву про зброю бойовиків на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін заявив, що військову техніку бойовикам на окуповану територію Донбасу поставляли держави, "які їм симпатизують".

Таку заяву глава Кремля зробив на підсумковій прес-конференції в Москві.

Так, Путін заявив, що артилерійські установки і інші типи озброєння, які використовують незаконні формування на Донбасі, застосовуються "у багатьох гарячих точках світу". У своєму коментарі він проігнорував факт, що не один раз було доведено російське походження цієї зброї і техніки.

Також російський президент закликав "розбиратися" з іноземними найманцями, які воюють проти України в складі незаконних формувань на Донбасі.

"Звідки вони його беруть? Мабуть, від тих структур держав, які їм симпатизують. Але це їхня техніка, а не іноземна. Хочу звернути на це увагу. Що стосується найманців, - там є і французи, і німці ... Давайте розбиратися з цими найманцями, але вони не становлять основу цих формувань", - сказав російський президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Горлівці ліквідували громадянина Росії - найманця, який воював на боці бойовиків "ДНР", йому було всього 25 років.

До цього на Донбасі неподалік від сільськогосподарських наділів мирних жителів біля лінії розмежування були виявлені протипіхотні осколкові міни, які виробляються в Росії.