RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Заглядають у вікна і обіцяють вбити: в Росії оголосили "полювання" на хворих на коронавірус

У Росії люди вороже ставляться до інфікованих коронавірусом і їх сімей, їх переслідують і погрожують розправою.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис. осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Медуза".

Адреса та фото однієї з хворих, Марини Макрушиної, опублікував в соцмережах фельдшер, що довідався про її діагноз. Дівчина подала на нього заяву в поліцію.

Однак в соцмережах почалася травля.

"В листуванні і групах - робітників, шкільних, просто междусобойчиках - постять мої фотографії з підписами "ось це вона притягла". Мене звинувачують в тому, що я навмисне приїхала заражати своє рідне місто!" - каже Макрушина.

Частина з цих повідомлень - погрози, які супроводжують емодзі у вигляді труни.

"Мій телефон обривається. Моїх батьків теж мучать дзвінками. Мої друзі попереджають: "Ти, коли приїдеш, будь обережна: тебе тут чекають". У місті пишуть, що камінням закидають, що "їх спалити треба", - розповідає Макрушина.

До приватного будинку сім'ї стали приїжджати машини, чиї пасажири опускають автомобільне скло і заглядають у вікна Макрушиних.

Подібне ставлення до людей, у яких підтверджено коронавірус, в Росії не одиничне. У Зеленограді дані про позитивний результат експрес-тесту на коронавірус поширив той же лікар, який працював з сім'єю хворого.

"Сусіди заходять в під'їзд, а їм консьєржка прямо в обличчя говорить: "У 11-й квартирі коронавірус", - скаржиться жінка.

Також отримує погрози мешканка Усть-Кута, яка побувала в березні за кордоном, земляки погрожували "знищити всю родину аж до собаки".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явлася моторошна розповідь медсестри з лікарні міста Кимри Тверської області Росії про те, як їх разом з пацієнткою, хворою на коронавірус, замкнули на двотижневий карантин без нормальної їжі.