RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Росії з'явилося графіті Путіна з відром після скандалу з портретом Нобелівського лауреата: фото

У російському місті Санкт-Петербурзі протягом ночі громадяни залишали свої малюнки і написи на місці замальованого зображення поета Йосипа Бродського на стіні огорожі школи на вулиці Пестеля, протестуючи проти його знищення. Вранці стіну знову зафарбували комунальні служби.

Про це повідомили співробітники музею Бродського в Instagram.

Раніше вуличний художник Олег Лук'янов зобразив лауреата Нобелівської премії Йосипа Бродського, який курить сигарету на тлі пейзажу Венеції, на стіні, яка розташована навпроти балкона квартири, де зараз знаходиться музей поета. Малюнок був нанесений без узгодження з владою, а рішення зафарбувати його прийняла завгосп навчального закладу, що викликало протест у громадськості.

Вночі на стіні на місці замальваного портрета Бродського з'явилося кілька нових малюнків і написів, серед яких були вірші і цитати з творчості Бродського, що відображають суть ситуації, і навіть портрет Путіна з відром.

"Всю ніч на місці портрета Бродського городяни писали цитати з його віршів і самовиражалися з приводу зафарбовування фрески. За трафаретом, фарбою, фломастером, губною помадою. В 9 ранку стіна вже була чисто пофарбована в той же колір, що школа поруч. Тепер очевидна приналежність стіни освітній установі - до інциденту вона була пофарбована в той же помаранчевий колір, що сусідній бізнес-центр і як територія школи не сприймалася. Тепер люди приносять сюди квіти ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше британський вуличний художник Бенксі опублікував цікаву картину на злободенну тему - пандемію коронавірусу.