Загроза наростає: Лукашенко зробив тривожну заяву про розпад Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив, що республіка може втратити деякі частини своїх територій, повернутися до кордонів 1921 року.

Як повідомляє "Апостроф" , про це пише видання lenta.ru з посиланням на виступ Лукашенко перед активом Мінської області.

"Не дозволяйте повертатися до того, від чого ми з вами пішли. (...) Думаю, ось, зараз хлопці виведуть - 1921 рік, Ризький договір (на екрані з'являється карта" Межи Беларусi - 1921-1946 "- прим." Стрічки Ру "). Бачите, ось ця рожева смуга. Це наші нацмени з 21-го року воювали за незалежну Білорусію. Ось що нам залишилося в 21-му році. Все інше розміняли і віддали: Заходу, Польщі, щось там на сході було у Росії ", - сказав білоруський лідер про загрозу розпаду країни.

Як розповів Лукашенко, якби восени того року Червона Армія не приєднала Західну Білорусію, яка перебувала в складі Польщі, то кордони держави зараз були б зовсім іншими.

"Ось я не хочу, щоб було це зараз. Тому ви подумайте. Ви подумайте, в якій країні ми будемо жити. І сьогодні час вибрало нас - вирішити цю проблему. Можете, хочете? Вставайте поруч. Чи не можете? Ідіть в сторону. Чи не заважайте ", - заявив він.

Як писав "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано відкрито заявив, що Росія боїться втратити його країну, адже вона залишається єдиним союзником Кремля.