RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Білорусі людей починають звозити на мітинги за Лукашенка - колона автобусів потрапила на відео

У неділю, 16 серпня, в Мінську біля будівлі уряду мають намір провести мітинг на підтримку Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє "Фінанси.TYT.BY" з посиланням на інформацію мешканців з різних регіонів країни, яких примушують поїхати в столицю.

Білорусам погрожують звільненням, втратою місця в гуртожитку. Люди побоюються, що можуть бути здійснені провокації, причому деякі з запрошених на мітинг вважають, що вони можливі з боку влади.

Повідомлення про примус поїхати на мітинг за Олександра Лукашенка прийшли від працівників "Белшини", "Інтеграл", Могильовського м'ясокомбінату, "Слов'янки" (Бобруйськ), "Бобруйськагромаш", Білоруського цементного заводу, пружанського "Комунальника", "Кричевцементношифера", Дзержинської птахофабрики, Слонімського водоканалу, ВАТ "Поликовічі" (сільгосппідприємство під Могилевом), "Могилевенерго", Бобруйського заводу біотехнологій", "Вітебськоблгазу", Добрушського фарфорового заводу, БелЖД. Зганяють на мітинг також держслужбовців, військових, яких просять прийти в цивільному одязі. Подібні пропозиції також надійшли працівникам сільського господарства, вчителям, вихователям, працівникам держЗМІ і багатьом іншим.

Багато білорусів пишуть, що поїдуть на мітинг через погрози звільненням. Люди висловлюють невдоволення не тільки тим, що їх змушують бути на мітингу, а також погрожують звільненням і неприємностями на роботі, а й тим, що з регіонів потрібно рано виїжджати, щоб бути в столиці у зазначений час.

Покликали на мітинг також працівників Апарату уряду та інших центральних органів виконавчої влади країни. В окремих відомствах, як повідомляють працівники, також погрожують звільненням у разі відмови. Наприклад, повідомляється, що працівники Мінфіну повинні зібратися біля будівлі відомства до 12.00, а о 14.00 - взяти участь в мітингу біля Стели.

Деяким з тих, кого спонукали приїхати на мітинг до столиці, пообіцяли грошову винагороду. Кілька працівників "Белшини" повідомили, що їм нібито мають намір виплатити за таку поїздку по 100 рублів і поставити відпрацьовану зміну на підприємстві. Також повідомляється, що працівникам цього підприємства запропонували вийти на підтримку Олександра Лукашенка в Бобруйську до ТЦ "Карусель", але не уточнюється, в який день.

На "Інтегралі" розповіли, що пропонують за участь в мітингу відгул. У Гомелі з відпусток відкликають медиків, щоб ті приїхали на мітинг в Мінськ.

Мітинг має відбутися о 12.00 біля будівлі уряду на площі Незалежності. Повідомляється також, що деяких запросили до стели, на площу Перемоги, до Будинку офіцерів (офіцерів Військової академії), Палацу профспілок (викладачі БДМУ), на Міський Вал, до Червоного костелу (працівники Академії наук), до Інституту культури, а також в Кам'яну гірку. Ті, кому призначають місце зустрічі не на майдані Незалежності, розповідають, що планується хода.

Тим часом в мережі показали колони автобусів, які з регіонів везуть мітингувальників на підтримку Олександра Лукашенка.

"З Гомеля до Мінська їде довга колона автобусів з бюджетниками - їх везуть на мітинг на підтримку Лукашеску. Сподіваюся, замість цього мітингу, всі вони приєднаються до загальногромадянського маршу за свободу, який сьогодні розпочнеться в Мінську о 14:00", - написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Рустем Адагамов і опублікував відповідне відео.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко після розмови з главою Росії Володимиром Путіним заявив, що РФ при першому запиті надасть всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Білорусі в разі зовнішніх військових загроз.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: