У Білорусі розпочався призов в армію військовослужбовців запасу

Міністерство оборони Білорусі приступає до так званого третього етапу комплексної перевірки бойової готовності Збройних Сил, яким передбачається заклик до служби військових із запасу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Захід" з посиланням на оборонне відомство Республіки

"З 24 серпня по розпорядженню міністра оборони Білорусі під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних Сил проводиться третій етап комплексної перевірки бойової готовності Збройних Сил. У ході перевірки передбачається приведення окремих військових частин у вищі ступені бойової готовності із закликом військовослужбовців із запасу", - йдеться в повідомленні.

Білоруська армія на тлі масових протестів готується до проведення 28-31 серпня масштабних тактичних навчань в Гродненській області, поблизу кордону з Литвою.

Метою перевірки нібито є оцінка здатності і готовності військових частин виконати завдання за призначенням "в динамічно мінливій обстановці, вдень і вночі, а також вдосконалення бойової виучки військ". Перевірка повинна завершитися проведенням тактичного навчання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Білорусі готова віддати армії наказ стріляти на ураження по протестувальникам на мітингу проти президента країни Олександра Лукашенка.