RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Соратник Навального дав прогноз Путіну у разі фальсифікації результатів виборів - повторить долю Лукашенка

Соратник госпіталізованого російського опозиціонера Олексія Навального Леонід Волков вважає, що в Росії можливий такий же протест, як в Білорусі, адже глава Кремля Володимир Путін прямує шляхом, яким йде його білоруський колега Олександр Лукашенко.

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС.

На його думку, в Росії події, схожі на білоруські, можуть трапитися, коли Путін в черговий раз сфальсифікує вибори.

"Лукашенко - його старший брат, він-то при владі з 1994-го, а Путін - тільки з двохтисячного. У Лукашенко рейтинг - близько 15%, у Путіна, може бути, 30-40. Ситуація йде тим самим зразком, і ми точно можемо очікувати, що схожі події можуть статися, коли Путін в черговий раз сфальсифікує вибори. Наприклад - на виборах в 2024 або в Думу - в 2021", - сказав Волков.

Він вважає, що Путін стежить за подіями в Білорусі і буде витягувати уроки з того, що відбувається, наприклад - несподіване і величезне поліцейське насильство.

"Якщо - і це дуже небезпечний розвиток - якщо Лукашенко вдасться залишитися при владі після всього того, що він зробив, після того, що творилося в центрі затримання на вулиці Окрестіна - Путін зрозуміє, що можна застосовувати такий же рівень насильства і при цьому все одно залишитися при владі. Я дуже, дуже не хочу, щоб він витягнув такий урок. І дуже сподіваюся, що врешті-решт білоруси знайдуть спосіб позбутися від цього кривавого ідіота", - розповів соратник Навального.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському Союзі готують список осіб з Білорусі, на яких будуть накладені санкції через придушення масових протестів в країні і фальсифікації президентських виборів.

Раніше депутати Європарламенту зробили заяву щодо виборів президента Білорусі. У Європарламенті заявили, що не визнають вибори в Білорусі і назвали Олександра Лукашенка персоною нон грата в ЄС.