RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Впораємося самі: Білорусь відповіла Україні на невизнання легітимності Лукашенка і підтримку протестів

Білорусь вважає надзвичайно недружніми заяви України про невизнання Олександра Лукашенка президентом, підтримку дій протестуючих і заклики до проведення нових президентських виборів.

Про це йдеться в заяві посольства Білорусі в Україні.

"Заяви Верховної Ради України, Офісу Президента України, Міністра закордонних справ України, а також численні публічні висловлювання керівництва України і ряду українських офіційних осіб високого рангу про внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Білорусь, легітимність Президента Республіки Білорусь, обстановку на білорусько-українському Державному кордоні, заклики до проведення нових виборів Президента Республіки Білорусь, обговорення питання про застосування до Республіки Білорусь санкцій за надуманими підставами розглядаються як надзвичайно недружні жести з боку України, які не сприяють збереженню довіри в українсько-білоруських відносинах, і спроба втручання у внутрішні справи Республіки Білорусь", - йдеться в заяві.

Відзначається, що висловлювання керівництва України і окремих політиків "є некоректними, такими, що не відповідають духу добросусідства і розцінюються саме як спроба втручання у внутрішні справи".

У посольстві заявили, що позиція України може негативно вплинути на економічні відносини між країнами. Також підкреслюється, що Білорусь "самостійно впорається з непростою ситуацією, в якій опинилось останнім часом білоруське суспільство".

Як повідомляв "Апостроф", Україна в Парламентській асамблеї Ради Європи запропонувала ввести санкції за порушення прав людини в Білорусі.