Вірменія готова вести переговори з Азербайджаном: названо умову

У Вірменії заявили, що готові розпочати переговори з Азербайджаном, військове протистояння з яким спалахнуло в кінці вересня, за участі Мінської групи ОБСЄ. Вимогою Єревана для встановлення режиму припинення вогню є відновлення домовленостей, досягнутих в 1994-1995 роках.

Відповідну заяву опублікували на сайті Міністерства оборони Вірменії у п'ятницю, 2 жовтня, передає Sputnik Armenian.

Офіційний Єреван заявив про готовність відбивати агресію ззовні, однак також готовий працювати в рамках Мінської групи ОБСЄ для відновлення миру.

"Ми продовжимо рішуче протидіяти агресії проти Арцаха (Нагірного Карабаху - "Апостроф"), в той же час будучи готовими працювати з країнами-співголовами Мінської групи ОБСЄдля відновлення режиму припинення вогню на основі домовленостей 1994-1995 років", - йдеться в заяві

Вранці 2 жовтня бої в зоні військового конфлікту між Вірменією і Азербайджаном в Нагірному Карабасі продовжилися.

"Підрозділи Армії оборони Карабаху продовжують відбивати атаки противника, завдаючи йому серйозної шкоди в техніці і живій силі", - додали в Міноборони Вірменії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше азербайджанські силовики заявили про ліквідацію вірменських військових колон, які слідували в різних напрямках. Відео точного удару по колонах опублікувало Міністерство оборони Азербайджану.