RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Мінську суд відправив у в'язницю студента за насильство над омонівцями

22-річний студент Євген Калиновський отримав суворий термін за "насильство над омонівцями" в Білорусі.

Про це повідомляє Настоящее время.

Сьогодні, 16 січня, мінський суд відправив студента і призера олімпіад Євгена Калиновського на чотири роки в колонію.

"Феміда" визнала його винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 342 і ст. 364 Кримінального кодексу (організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, і насильство по відношенню до співробітників ОМОНу) через події 14 липня.

Саме в цей день в столиці Білорусі почалися масові протести через відмову ЦВК допустити до виборів президента Віктора Бабарика та інших опозиційних кандидатів, в результаті чого були затримані 370 осіб.

22-річний Євген Калиновський відмовився визнавати свою провину в нападі на міліціонера і заявив, що "намагався припинити їх протиправні дії по відношенню до людей, яких били, а також по відношенню до себе".

Більш того, студент заявив, що впав на землю разом з бійцем ОМОНу, який тримав його за одяг. Силовик утримував 22-річного Євгена лежачим на плитці і наносив йому удари кулаками. На відеозаписі, який долучили до судового процесу, видно, як боєць ОМОНу дійсно бив Калинівського кулаками, а інший співробітник міліції бив його гумовим кийком. Потім підбігла ще група співробітників міліції, і один з них завдав з розгону Калиновському удар ногою.

У суді Євген Калиновський також приніс вибачення силовикам і частково відшкодував їм моральну шкоду: хлопець відправив по $200 двом дитячим установам, які ті вказали.

Раніше ми розповідали про те, що Олександр Лукашенко хоче створити в Білорусі спецв'язницю для політв'язнів.