За 13 км від українського кордону: на території Придністров'я помітили колону російських БТР, відео та карта

У той час, коли Російська Федерація перекидає свої військові підрозділи до українських кордонів, на території Молдови в невизнаній Придністровській республіці були помічені переміщення колони російських військ, які дислокуються в цьому регіоні.

Відповідне відео було опубліковано в Telegram-каналі Nexta.

Як сказано в повідомленні, колона БТР рухалася в районі аеродрому Тирасполь, звідки до кордону з Україною всього 13 кілометрів.

За офіційними даними, на території Придністров'я перебуває 1 700 російських військовослужбовців. Цей військовий контингент є залишками колишньої 14-ї армії, яка перебувала там під час розпаду Радянського Союзу. У 1992 році російські військові підтримали придністровських сепаратистів і домоглися фактичного виходу цієї території з-під контролю Молдови.


Невизнання світовою спільнотою Придністровська республіка розтягнулася вузькою смугою в 10-15 км (до 30 км) уздовж молдово-українського кордону, представляючи собою ідеальний плацдарм для несподіваного наступу в тили української армії.

Як повідомляв "Апостроф", в адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що біля українського кордону зосередилася найбільша з 2014 року кількість російських військовослужбовців.