RU  UA

"Назавжди відрізати": правозахисник вказав на хитрий план Росії по Білорусі

Уряд Російської Федерації може використати ситуацію в Білорусі для анексії сусідньої держави по "кримському сценарієм".

Таку думку висловив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV російський правозахисник Володимир Осечкин.

За його словами, такий ризик для Білорусі існує, виходячи з того, як тісно співпрацюють російські та білоруські спецслужби.

"Очевидно, що до цієї історії із захопленням Романа Протасевича і Софії Сапеги в результаті примусової посадки літака, який летів з однієї європейської країни в іншу, а Греція і Литва - це Євросоюз - доклали руку спецслужби Росії і Білорусі. Це було зроблено не тільки і не стільки для захоплення самого Романа Протасевича, хоча, звичайно, в даному випадку Олександр Лукашенко вважає, що він переможець - це було зроблено, як багатоходова комбінація для того, щоб раз і назавжди відрізати Білорусь від всього цивілізованого світу - від Європейського Союзу, з яким останніми роками Білорусь більш-менш налагоджує відносини, і від Сполучених Штатів. Зараз вже західна демократія в жодному випадку не готова взаємодіяти з Лукашенком. Його шлях на Захід відрізаний", - припустив Володимир Осечкин.

Як стверджує російський правозахисник, у Олександра Лукашенка в цій ситуації залишився єдиний вихід - якимось чином намагатися взаємодіяти з Путіним.

Детальніше про те, чи повторить Білорусь долю українського Криму, читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко стоїть на колінах, він відрізав собі шлях на Захід - російський правозахисник