RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

7 липня

Всі новини

Режим Лукашенка вводить проти США санкції у відповідь

В Білорусі у відповідь на запроваджені Сполученими Штатами Америки санкції проти концерну "Белнєфтехім" скоротили дипломатичний персонал дипмісії і ускладнили процедуру отримання американської візи.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Республіки Білорусь.

Прес-секретар МЗС Білорусі А.Глаз повідомив, що у відповідь на санкції США білоруська влада викликала в МЗС Тимчасового повіреного у справах США в Білорусі, якому оголосили про заходи Білорусі щодо США. Зокрема, йдеться про скорочення дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу американської дипмісії, посилення візових процедур, обмеження роботи американських фахівців в Білорусі на тимчасовій основі.

"Ми також відкликали рішення про роботу в Білорусі Агентства США з міжнародного розвитку. Ці заходи - точкові, вони покликані послати чіткий сигнал США про безперспективність тиску і примусу у відносинах з Білоруссю. Як і раніше, ми не налаштовані на ескалацію і готові продовжувати контакти з американською стороною на принципах рівноправності і взаємної поваги", - заявив речник білоруського МЗС.

Більш детально про ситуацію в Білорусі читайте в матеріалі "Апострофа": "Лукашенко стоїть на колінах, він відрізав собі шлях на Захід - російський правозахисник".