RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Лукашенко загнав себе в глибоку нору: Орєшкін розповів, чи можливі нові протести в Білорусі

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що ускладнення економічної ситуації в Білорусі після санкцій через інцидент з літаком Ryinair в Мінську може підштовхнути терплячих жителів країни до наступних протестів.

Таку думку він висловив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф Live.

За його словами, в нинішніх відносинах із Заходом невизнаний білоруський лідер Олександр Лукашенко "відступає в ведмежий кут" і в цьому кутку "хрустить кісточками своїх суперників" - політв'язнів, більшість з яких Захід захистити не може.

"Лукашенко зараз настільки глибоко запустив справи, і йому так глибоко шлея потрапила під хвіст, що домогтися від нього чогось здоровому глузді в найближчій перспективі навряд чи можна. Але він сам себе загнав у таку глибоку нору, що буквально через півроку - навіть раніше - у нього почнуться серйозні проблеми", - припустив політолог.

Дмитро Орєшкін нагадав, що у Білорусі 41 млрд доларів державного боргу, за обслуговування якого потрібно платити приблизно 3,5 млрд в рік. Тим часом золотовалютний резерв країни становить менш ніж 7 млрд, з яких в ліквідній формі менше трьох. Цього не вистачить на обслуговування існуючого боргу, а Лукашенку доведеться позичати ще - для того, щоб платити своїм силовикам.

"У Білорусі терплячі люди, але, коли в кишені порожньо, вони почнуть протестувати. Вони, власне, вже починали - їх придушили дуже жорстоко, що було цілком передбачувано. Але ж жити краще не стало нікому, крім пана Лукашенка. Він міцно сидить на багнетах. Благо, у нього дупа броньована. Йому важливо, щоб багнети отримували достатньо грошей і були задоволені. Ось на це у нього вистачить", - стверджує експерт.

Детальніше про те, як Росія повільно, але вірно підминає під себе Білорусь читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко впирається всіма кінцівками, але у Путіна вже є йому заміна - Дмитро Орєшкін