Лукашенко назвав Польщу "окупантом" і поскаржився на шантаж і реваншизм

Олександр Лукашенко звинуватив Польщу в геноциді білоруського народу, а також у "шантажі" та "реваншизмі".

Про це білоруський президент заявив 20 липня під час наради з пріоритетів зовнішньої політики на сучасному етапі, - повідомило видання "БЕЛТА".

У своїй промові Лукашенко заявив про геноцид білоруського народу за часів Другої світової війни, а також згадав про окупацію з боку Польщі в міжвоєнний період. Лукашенко назвав це "неприємними фактами", котрі білоруська влада "внаслідок своєї порядності соромилися пред'являти".

"Прийшла пора зірвати маски з усіх окупантів і колаборантів. На відміну від них, ми - нащадки великих переможців, які повернули мир народам Європи, врятували від знищення не одне покоління", - заявив Лукашенко та додав, що країни Європи "повинні їм дякувати" за подвиги попередніх поколінь, а не "душити санкціями".

Також він закликав усіх співробітників білоруських закордонних установ почати говорити про це в країнах своєї акредитації на всіх можливих майданчиках.

"Потрібно бити супротивника його ж зброєю. Ось тільки на нашому боці правда та доблесть наших предків. А їх доля - жалюгідні вигуки, шантаж і реваншизм", - додав білоруський лідер.

Нагадаємо, що днями в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Лукашенко вирішив використовувати армію проти свого народу.