На навчаннях загинув "головний рятувальник" Путіна: як це сталося

У Росії на навчаннях загинув глава МНС Євген Зінічев.

Про це повідомила прес-служба МНС Російської Федерації і ряд російських ЗМІ.

Інцидент стався в місті Норильськ під час міжвідомчих навчань із захисту арктичної зони від НС.

У відомстві повідомляють, що чиновник загинув, виконуючи свій службовий обов'язок.

Так у МНС РФ сказали, що Зінічев загинув під час відвідування Дудинського арктичного пошуково-рятувального загону МНС і зйомки місцевих визначних пам'яток.

"Він особисто проконтролював виконання підрозділами навчальних завдань з ліквідації НС", - йдеться в повідомленні відомства.

Нещасний випадок стався під час відомчої зйомки. Зйомки велися під час навчань для навчального фільму МНС. Спочатку повідомлялося, що Зінічев зірвався зі скелі під час огляду визначних пам'яток. Пізніше з'явилася інформація про те, що оператор підсковзнувся біля краю обриву. Зінічев відразу ж кинувся його рятувати.

"Вони з оператором стояли на краю виступу. Оператор послизнувся і зірвався в воду. Оточуючі не встигли збагнути, що сталося, як Зінічев стрибнув в воду за оператором, що зірвався, однак розбився об виступаючий камінь. Оператор, якого він рятував, теж загинув", - розповіли очевидці .

Пізніше ця версія була підтверджена в МНС Російської Федерації.

Після падіння міністра і оператора евакуювали швидко. Їх доставили в найближчу лікарню, але лікарі все ж не зуміли їх врятувати.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Росії в житловій багатоповерхівці обрушилися три поверхи будівлі: фото і відео з місця вибуху.