RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мозок Назарбаєва вмирає: казахський політик пояснив вакуум влади в країні

Вже першого тижня 2022 року в Казахстані спалахнули масові протести через підвищення цін на зріджений газ, які згодом переросли в справжній політичний бунт серед населення.

Про те, чи задовольняють людей дії влади та чому стався переворот у країні, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів казахський політолог, політик та громадський діяч Єрмек Наримбаєв.

За його словами, колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, йдучи у відставку у 2019 році, не дав повноцінної влади нинішньому главі держави. І зараз Касим-Жомарт Токаєв намагається хоч якось урегулювати політичну ситуацію в країні, відправивши у відставку прем'єр-міністра Аскара Мамина. Проте цих дій недостатньо, вважає політолог.

“Прем'єр-міністр не підпорядковується президенту, МВС та інші силові структури не підкоряються президентові. А сам Назарбаєв, який ними диригує, перебуває в незавидному біологічному становищі, передсмертному, по суті, коли мозок стрімко вмирає – у цьому відношенні виникає вакуум влади”, – розповів Єрмек Наримбаєв.

На думку політика, через події, що стрімко розвиваються, і наростаючий народний бунт, владі необхідно швидко приймати рішення і заявити щось щодо політичних реформ — це головні вимоги всіх і в інтернеті, і серед робітників у різних містах країни.

“Зараз усе залежить від того, як влада готова буде швидко та оперативно розгрібати ті проблеми, які вона сама створила з фальшивими виборами та “кривосуддям””, – резюмував він.

Більше читайте у статті на "Апострофі": Ситуація в Казахстані патова, влада катастрофічно запізнилася - казахський політик