АТО в Казахстані завершено: окупанти йдуть, а прокуратура збирає доноси на протестувальників

Антитерористична операція в Казахстані закінчилась майже у всіх регіонах, про що свідчить скасування "червоного" рівня терористичної небезпеки.

Про це пише місцевий телеграм-канал WarLife.

Кінець антитерористичної операції об'явили в Комітеті національної безпеки Казахстану. Вони оперативно придушили акції протести за допомогою "миротворчих" місій ОДКБ і вже збирають доноси на учасників до генпрокуратури.

Уже завтра, 14 січня, киргизькі "миротворці" почнуть залишати територію Казахстану впродовж 10 днів. Про це повідомили в Міноборони країни.

"Вами було забезпечено охорону стратегічних та інших важливих об'єктів. Завдяки вашому прибуттю казахстанські військовослужбовці співробітники внутрішніх справ змогли приступити до своїх безпосередніх обов'язків щодо пошуку та затримання бандитських елементів", – говорить заступник міністра оборони Республіки Казахстан Мухамеджан Таласов.

Фото: tengrinews

Також стало відомо, що з Казахстану мають піти і російські окупанти. У найгірших традиціях Червоної та Радянської армії вони провели в Алмати почесне шикування з козиряннями, ходінням прусським кроком та криками "Ура!"

Раніше "Апостроф" писав про те, як казахи влаштували "теплий" прийом військам Путіна.