RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Переосмислення минулого: у Нарві демонтували радянський танк Т-34, фото та відео

В Естонії позбавляються залишків радянської спадщини. Так, з публічного простору прибрали танк Т-34 у місті Нарва, де 88% жителів становлять росіяни, які не підтримали знесення цього монумента.

Про це пише Delfi.

Військові у супроводі кількох загонів поліцейських завантажили танк на напівпричіп та вивезли. Тепер його розмістять в Естонському військовому музеї. Під час демонтажу екскаватор пошкодив гусеницю танка.

Видання зазначає, що держава вирішила самостійно демонтувати Т-34 та поставити його в музеї після того, як депутати Нарвських міських зборів не змогли дійти консенсусу з цього приводу.

Водночас у Нарві розпочали демонтаж інших пам'яток, присвячених радянській армії, зокрема меморіальних табличок. У цьому місті питання радянської спадщини є особливо гострим, оскільки 88% його мешканців становлять росіяни.

Крім того, кілька годин тому Естонія закрила свій кордон із Росією. Так, КПП "Нарва-Івангород" більше не пропускає ні естонців, ні росіян. Це пов'язують як із демонтажем у Нарві радянської пам'ятки, так і з введенням санкцій.

Нагадаємо, 12 серпня на російсько-естонському кордоні утворилися гігантські автомобільні пробки після рішення Таллінна заборонити в'їзд до країни росіянам із шенгенськими візами. Тоді повідомлялося, що кордони для жителів країни-окупанта закриються з 18 серпня.