Росія оголосила про масштабні навчання ядерних сил: ГУР пояснило для чого це

Росія розпочинає масштабні навчання своїх стратегічних ядерних сил перед візитом до Європи американського президента Джо Байдена. Це є спробою зірвати його перебування в Європі 20-22 лютого шляхом прямого ядерного шантажу.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки МО України у Telegram.

Читайте також: Ядерні ігри Кремля: на заході оцінили ймовірний удар по Україні

"Такі дії військово-політичного керівництва РФ, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, який заплановано на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, підтверджено, що на даний момент триває підготовка компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування і крилатих ракет повітряного базування. Росіяни вже перевірили систему централізованого бойового управління російської армії "Моноліт".

"Зокрема, перевірено канали бойового управління, сили та засоби стратегічних ядерних сил (СЯС) переведено у вищі ступені бойової готовності, до екіпажу ракетного підводного крейсера стратегічного призначення доведено бойове розпорядження на вихід у район пуску, підтримується 24-годинна бойова готовність СЯС до застосування", - уточнила пресслужба української розвідки.

Крім того, на авіабазі "Тамбов" росіяни розгорнули допоміжний пункт управління командування дальньої авіації ЗС РФ.

Нагадаємо, експерт дав чітку відповідь, як Росію позбавлять ядерного статусу.