RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Світ

Новини

24 вересня

23 вересня

Всі новини

Британська розвідка проаналізувала наслідки удару по складах у Воронезькій області та вказала на проблеми РФ

Розвідка Великої Британії проаналізувала "бавовну", яка трапилася 7 липня на складі боєприпасів у Воронезькій області внаслідок атаки БпЛА.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії від 24 липня.

Аналітики британської розвідки зауважили, що український удар безпілотниками по російському складу зброї у Сергєєвці Воронезької області призвів до великих втрат Росії:

"Ця атака призвела до майже повного знищення боєприпасів і техніки, що зберігалися на відкритих майданчиках, а також будівель, розташованих на об'єкті".

Міноборони Британії вважає, що це значна втрата для складу, який, за повідомленнями, займав площу близько 9 квадратних кілометрів.

Припускають, що на складі росіяни зберігали боєприпаси класу "земля-земля", а також стрілецьку зброю, яку окупанти використовували на передовій.

"Це ще більше розтягне і без того напружені логістичні ланцюги Росії і призведе до ще більшого розосередження через постійну загрозу українських ударів", – йдеться в повідомленні.

Також в Міноборони Британії наголосили, що ця ситуація вкотре довела постійну нездатність Росії захистити ключові об'єкти в районі, який має щільну систему ППО, приблизно за 80 км від кордону з Україною: "Такі недоліки майже напевно призведуть до подальших втрат під час інших добре спланованих українських ударів".

Разом з цим британська розвідка зауважила, що Росія, яка наразі послуговується тактикою війни на виснаження, не може дозволити собі подібних втрат:

"Для такого підходу потрібні величезні обсяги боєприпасів. Росія зараз покладається на своїх нечисленних іноземних партнерів у постачанні, оскільки її власна оборонна промисловість має труднощі з тим, щоб задовольняти потреби на фронті".

Нагадаємо, раніше проблеми РФ аналізували в Defense Express. Аналітики на прикладі нещодавно ураженої НПЗ в Туапсе довели, що Росія не може забезпечити свої об’єкти, які вже стали регулярною ціллю для ударів безпілотників, відповідною протиповітряною обороною.