RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Портников заявив про зміну стратегії Путіна та його прорахунок щодо українців

Російський диктатор Володимир Путін, помітивши відсутність суттєвого просування своєї армії в Україні, змінив стратегію з метою деморалізації українського суспільства, проте українці все ще виступають за досягнення справедливого миру.

Про це журналіст і публіцист Віталій Портніков заявив ефірі у Марка Фейгіна.

Він зазначив, що план дестабілізації України з боку РФ включає три пункти і наратив про можливість мирних переговорів – один з них.

"У них армія стоїть, не може особливо рухатися. Ну там, за 10 років взяла Авдіївку, ще якісь селища на Донеччині. Може, щось ще візьме, але це взагалі не те, що Путіну потрібно. І він переходить до наступного етапу дестабілізації: руйнування інфраструктури, деморалізація суспільства та вкидання теми переговорів, щоб у суспільства українського склалася ситуація в голові, що переговори можливі, тільки їх Зеленський не хоче", - зазначив журналіст.

Однак, попри деморалізуючі фактори, багато українців все ще жорстко налаштовані щодо завершення війни і не допускають компромісів з агресором.

"Українці залишаються у своєму репертуарі – вони кажуть: "так, ми теж хочемо переговорів, але ми хочемо переговорів як у 2019 році – щоб переговори були, але Путін погодився з тим, що нам подобається". Це означає, що Путін недоопрацьовує. Так, частина українців каже: "давайте віддамо території, нехай візьмуть, що хочуть…", але ще частина каже: "ні, ми готові до переговорів, але має бути справедливий мир". Ось така чудова ситуація", - наголосив Віталій Портніков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спікер глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія "відкрита для переговорного процесу" з Україною та президентом Володимиром Зеленським, але натякнув, що до переговорів мають бути залучені додаткові учасники.