RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Стріляли в повітря, танцювали лезгінку і зникли — як кадирівський "Ахмат" кинув Суджу

Спецпризначенці російсько-чеченського полку Росгвардії "Ахмат", яким опікується глава Чечні Рамзан Кадиров, покинув Суджу щойно біля міста розпочались бойові дії.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у своєму блозі на YouTube.

За його словами, за тиждень до "курського прориву" кадирівці влаштовували танці і безладну стрільбу в Суджі, на що жалілися місцеві мешканці.

"Дуже розпіарений російський спецназ "Ахмат" кадирівських тік-ток військ буквально тиждень тому – і це була гучна подія в Росії, коли група ахматівців стріляли в повітря, танцювали лезгінку в місті Суджа, був гучний резонанс в російських соцмережах, засудження, мовляв, ведуть себе як вдома кавказці у Суджі", - розповів він.

Проте обороняти місто від збройних формувань "Ахмат" не став, а натомість російські немотивовані строковики, яких кинули на цей напрямок, були вимушені здаватись в полон.

"Ну і як виявилось, коли почались активні дії - ніяких кавказців там немає, а в полон здаються строковики російські, прикордонники, яких в черговий раз підставив Путін і російське командування", - зазначив Юрій Бутусов.

Раніше російські блогери повідомили, що під час "оборони" міста Суджа підрозділи Кадирова не приймали участі у бойових діях.

Вранці 7 серпня російські джерела написали про втрату контроля росіянами над селами поблизу російсько-українського кордону в Курській області РФ. Російський контроль також було втрачено і над газовимірювальною станцією Суджа.