RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Колишній радник Офісу президента вказав на найближчу ціль для ЗСУ під Курськом

Сили оборони України під час операції у Курській області РФ можуть порізати логістику російських військ залізницею.

Про це повідомив колишній радник в Офісі президента та Кабінеті міністрів України, політтехнолог з Криму Борис Тізенгаузен в інтерв'ю для 24 каналу.

За його словами, великий логістичний вузол російської залізниці в Курській області скоро опиниться в зоні бойових дій.

Фото: соцмережі

"Великі планувальники російських залізниць спланували логістику в Курській області таким чином, що там всього 2 великих вузла – Льгов та Курськ. У Льгові вже чутно відгомін бойових дій. І в нього зірочкою сходяться шляхи. Знищення логістики у цих населених пунктах повністю паралізує логістику на Курщині і далі - на Білгород, а потім на південь", - заявив він.

За словами експерта, важливим також є психологічний ефект від дій ЗСУ на російській території, адже евакуація цивільних росіян створює складнощі для Кремля.

"Якщо Збройні сили України і далі розвиватимуть успіх, і якщо доведеться евакуювати Рильськ, який вже сам евакуюється, Льгов, Курчатов – то це вже серйозна проблема. Тепер, коли росіяни не розуміють, з якого боку буде нанесений удар, – вони й заходу ДРГ на Білгородщині будуть шугатися так, що почнуть виїжджати, не чекаючи визволення", - зазначив Тізенгаузен.

Раніше стало відомо, що знищенням трьох мостів в Курській області РФ, українські війська фактично закрили в "котел" величезний район з російськими підрозділами.