RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Чи зможе Україна сама переламати хід війни: Портников пояснив, що дадуть операції ЗСУ в Росії

Без підтримки західних союзників, зокрема, США, Україна не зможе переламати хід війни, навіть якщо помножить свої операції на території країни-агресора.

Про це повідомив Віталій Портников в ефірі з Юрієм Рашкіним.

За його словами, наступ у Курській області є інструментом тиску на кремлівський режим, щоб він пішов на припинення вогню, проте це не дасть Україні перемоги.

"Україна може робити кроки, які наближають момент припинення вогню. Наступ наших військ у Курській області – це один із інструментів, які на рік-два наближають цю можливість припинення вогню. Наступні кроки ЗСУ на території Російської Федерації можуть наблизити момент, коли у Москві захочуть принаймні призупинити цю війну. Але Україна, залежна від західної допомоги, яка має менший демографічний потенціал порівняно з РФ, не може сама зупинити цю війну, як і гарантувати мир сама", - пояснив Портников.

За словами журналіста, дуже важливим для України та її військового успіху є те, хто стане наступним президентом США (вибори – 5 листопада 2024 року), і чи проявить цей політик волю до того, щоб дати Україні достатньо підтримки та реальні гарантії безпеки від агресії з боку РФ.

"Від того, хто буде президентом Сполучених Штатів залежить, що буде з українським народом - чи буде він частиною європейської сім'ї або ж ця територія буде якщо не частиною Росії, то вкрита мороком. І Росії це теж стосується - війна туди вже прийшла", - вказав він.

Раніше в Офісі президента України заявили, що Україна планує масштабувати свої асиметричні дії проти РФ, щоби змусити Кремль піти на угоди про припинення війни.