RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Які цілі в Росії Україна планувала вразити ATACMS: експерт розповів деталі з засідання НАТО

Під час засідання Україна-НАТО представники українського військово-політичного керівництва просили союзників та США дозволу на удари по 245 цілях на території РФ, але США поки відмовили.

Про це розповів директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак в інтерв'ю "Апостроф TV".

"Скликання було ініційовано, щоб отримати дозвіл на удари по російським логістичним центрам та аеродромам, звідки злітають літаки. Чим відрізнялося це засідання? Відбувся акт публічного тиску на США, такого ще не було. Саме Курська операція дозволила чинити цей тиск на Вашингтон, який досі вважає, що використання американських ракет по території Росії може розцінюватися як напад Сполучених Штатів. Ця "червона лінія" у свідомості політиків адміністрації США досі діє", - зазначив експерт.

Також він розповів, які саме цілі на території Росії увійшли у список, який Україна передала представникам США для отримання дозволу.

"Фахівці налічили 245 важливих військових цілей в зоні ураження ATACMS. Російська протиракетна оборона нічого не зможе зробити з цими ракетами, які ще з 1991 року використовуються у війнах. Там є й штаби, і скупчення військ, техніки, склади пального, зброї і боєприпасів, а також літаки. Все цетепер українська сторона намагатиметься вразити дронами, зокрема, проекту "Паляниця", - підсумував Валентин Бадрак.

Раніше аналітики ISW створили інтерактивну карту військових об'єктів на території Росії в зоні досягнення ATACMS.