Ердоган закликав віддати Німеччину під суд за пособництво тероризму

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Німеччину у "пособництві тероризму", а також надання притулку розшукуваним в Туреччині злочинцям, передає Daily Sabah.

"Німеччина має бути піддано суду за пособництво і приховування терору", - заявив Ердоган, виступаючи в Стамбулі.

Він також прокоментував справу затриманого в Стамбулі кореспондента німецького видання Die Welt Деніза Юсела, якого в Туреччині підозрюють у зв'язках з бойовиками,

За словами Ердогана, Юсел є "німецьким шпигуном", а також складається в забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК).

"Цю людину протягом місяця приховували в німецькому консульстві, і коли ми почали вимагати від них, щоб він постав перед судом, вони відмовилися його видавати", - розповів Ердоган.

Крім того, президент Туреччини розкритикував німецьку владу за те, що, на його думку, вони дозволяють говорити в країні "терористам" з РПК, і в цей же час вважають за краще "блокувати" збори, на яких міністри з Туреччини намагаються звернутися до турецького спільноти.

Раніше влада німецького міста Гаггенау скасували запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD), на якому мав виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг з закликом підтримати конституційну реформу у Туреччині.

Нагадаємо, 22 лютого у Туреччині завершилося розслідування прокуратури про спробу державного перевороту 15 липня 2016 року.