Іракська армія звільнила два ключових райони Мосула від ІГІЛ

Під час наступальної операції на Мосул збройні сили Іраку захопили два стратегічно важливих райони в західній частині міста. Про це повідомляє телеканал Al Jazeera з посиланням на іракських офіцерів.

Так, капітан федеральної поліції Адель Ахмед заявив, що контроль над районами аль-Кур і аль-таваф надасть можливість організувати "зелений коридор", що дозволить евакуювати з міста мирне населення.

ЗМІ раніше вже повідомляли про те, що урядові війська Іраку контролюють 40% міста. Бойовики "Ісламського держави", що залишилися в Мосулі, знаходяться в оточенні. Крім цього, армія Іраку контролює усі дороги, по яким можна покинути місто.

Наступальна операція на Мосул почалася 20 жовтня минулого року іракською армією спільно з курдськими військовими формуваннями "пешмерга". Операція була підтримана міжнародною коаліцією на чолі зі Сполученими Штатами. Їх метою є звільнення міста і витіснення ісламістів на північ і схід Іраку.

Раніше "Апостроф" повідомляв про публікацію відеозапису, на кадрах якого зафіксовані бої між урядовими військами Іраку і бойовиками "Ісламської держави".