Загибель дітей при хіматаках в Сирії: у Путіна висунули версію про наркотики

Міністерство закордонних справ РФ заперечує інформацію США про те, що діти із сирійського міста Хан-Шейхун 4 квітня були піддані атаці зарином. Зіниці дітей, як кажуть в МЗС РФ, швидше свідчать про дію психотропних речовин.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс".

"Придивіться, у нібито постраждалих від зарину дітей до межі розширені зіниці, тоді як у разі застосування зарину вони повинні були звузитися до розмірів точки", - зазначив представник МЗС РФ Михайло Ульянов на брифінгу в ООН по сирійському "хімічному досьє", коментуючи фото, які, як він сказав, демонструвала постпред США Ніккі Хейлі в Раді Безпеки ООН.

Ульянов заявив, що "діти, зображені на цих фотографіях, судячи з усього, зазнали впливу психотропних речовин", оскільки "саме в цьому випадку зіниці розширюються".

"Ті, хто розмістив ці фотографії в інтернеті і спровокував тим самим, якщо вірити пресі, прийняття рішення про ракетну атаку, явно мали слабке уявлення про наслідки застосування зарину", - говорить російський дипломат.

Ульянов також засумнівався в тому, що в Хан-Шейхуні була застосована авіабомба.

"Розміри і геометрична форма воронки (...) свідчить про те, що підрив ємності з зарином був здійснений безпосередньо на землі", - вважає дипломат.

Також щодо авіабомби він додав, що "на численних фото і відеоматеріалах з місця подій будь-яких її фрагментів не спостерігається".

Як повідомляв "Апостроф", раніше застосування урядовими військами Сирії нервово-паралітичного газу зарин при атаці на місто Хан Шейхун підтвердила і розвідка Франції.