Війна в Сирії: США озвучили небезпечне застереження в разі блокування перемир'я

Пентагон готовий в будь-який момент завдати ударів по угрупованнях режиму Асада, які за підтримки Росії і Ірану вбивають мирне населення в Східній Гуті, якщо Рада Безпеки ООН виявиться неспроможним у забезпеченні режиму припинення вогню в цьому регіоні.

Про це заявила в понеділок, 11 березня, на засіданні РБ ООН постійний представник США при Організації Ніккі Гейлі, передає Укрінформ.

"Якщо міжнародне співтовариство не в змозі постійно діяти, бувають випадки, коли держави змушені застосовувати власні кроки", - сказала вона.

У зв'язку з цим, США розповсюдила серед членів Радбезу проект резолюції з вимогою оголосити негайне введення режиму припинення вогню на наступні 30 днів. Якщо ж окремі країни в Раді Безпеки знову заблокують документ, США "збережуть готовність до дій".

"Це не той шлях, яким ми віддаємо перевагу, але ми вже продемонстрували, що оберемо його, і ми готові його обрати", - заявила представник США.

Відзначимо, в минулому році США вже завдали ракетного удару по повітряній базі сирійського уряду, звідки була проведена хімічна атака.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вижив найманець Путіна розповів про реальні втрати ПВК "Вагнера" від удару США в Сирії.