RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

На Заході розкрили нові подробиці ліквідації в Сирії сотень російських найманців

США неодноразово попереджали Росію про підготовку нападу на урядові сили Башара Асада в Сирії, з якими були і найманці ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на інтерв'ю і документи, які має в розпорядженні видання.

Відзначається, що американці протягом тижня стягували військовослужбовців, транспорт і військову техніку, і попереджали про це Росію, у відповідь на що отримували заяви, що сил Кремля немає біля річки Євфрат, незважаючи на те, що в даних радіоперехоплення регулярно чули російську мову.

За даними Пентагону, за Асада виступали місцеві ополченці і військові, при цьому, за даними розвідки, більшість з комбатів відносилися до ПВК РФ, ймовірно, - до групи "Вагнера". Однак, Росія запевнила США, що ці люди не мають до неї відношення, після чого керівник Пентагону Джим Маттіс віддав наказ до знищення, внаслідок чого загинуло 200-300 чоловік, в числі яких "десятки" росіян.

Нагадаємо, за даними видання Bloomberg, в результаті авіаудару було знищено понад 200 бойовиків "ПВК Вагнера", яку контролюють спецслужби РФ.

Як повідомляв "Апостроф", 7 лютого 2018 року авіація США завдала удару по силам Асада в Сирії, внаслідок чого було знищено близько 200 найманців ПВК "Вагнера".

За матеріалами "ЗН"