RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Ізраїль може тимчасово вивести війська із Сектора Гази

Ізраїль може вивести свої війська із Сектора Гази на 42 дні, щоб дати можливість приступити до першої фази процесу зі звільнення заручників. Це буде кроком для підтримки угоди, яку Єгипет та ХАМАС намагаються укласти за підтримки США.

Про це повідомив The Jerusalem Post з посилання на високопоставлені джерела у сфері оборони.

Зазначається, що Ізраїль не зазнає суттєвих втрат у плані безпеки. Очікується, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху обговорить угоду з найвищими посадовими особами США під час свого триденного візиту до Вашингтона, який розпочався 22 липня. Щоб підкреслити свою прихильність до досягнення угоди, Нетаньяху привіз із собою раніше звільнених заручників та родичів заручників.

Мова йде про звільнення від 18 до 33 заручників із 120.

Високопоставлені джерела видання кажуть, що креативні рішення можуть забезпечити безпеку у Філадельфійському коридорі навіть після виведення військ, і що за необхідності армія Ізраїлю може швидко повернутися туди.

Як повідомляв "Апостроф", ізраїльські військові наказали евакуювати частину району в Секторі Газа, який вони визначили як гуманітарну зону, пояснивши, що планують розпочати операцію проти бойовиків ХАМАС