RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Армія оборони Ізраїлю у неділю, 6 жовтня, розпочала нову наземну операцію в секторі Газа, спрямовану проти зусиль ХАМАС відновити сили на півночі Гази. Війська вже оточили Джабалію - місто, розташоване за 4 кілометри на північ від міста Газа.

Про це повідомляє Times of Israel.

Військові заявили, що дві бронетанкові бригади протягом ночі оточили місто після даних розвідки про бойовиків та інфраструктуру ХАМАС, а також про спроби терористичної групи перегрупуватися.

В районі Джабалії протягом ночі чули гучні вибухи. Пізніше ЦАХАЛ заявив, що завдав хвилі авіаударів і артилерійських обстрілів, коли війська увійшли в цей район.

Військові заявили, що цільовими ударами були десятки об’єктів ХАМАС у Джабалії, включаючи склади зброї, тунелі, камери оперативників та іншу інфраструктуру.

"Операція триватиме стільки, скільки буде необхідно, систематично завдаючи ударів і повністю знищуючи терористичну інфраструктуру в цьому районі", – заявили в ЦАХАЛ.

Як повідомляв "Апостроф", США назвали запуск Іраном по території Ізраїля майже 200 балістичних ракет "значною ескалацією" і додали, що Тегеран матиме серйозні наслідки.