RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Депутат розповів, що заважає реформі держслужби в Україні

Реформа держслужби, націлена на введення в міністерствах інституту державних секретарів і розмежування політичного та професійного керівництва відомств, прописана правильно, але її може зіпсувати людський фактор.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив народний депутат, заступник голови антикорупційного комітету Верховної Ради Віктор Чумак.

"Якщо говорити в цілому про реформу державної служби, то сам закон, який встановлює нові інститути, прописаний правильно. Абсолютно логічно виписані функції, повноваження, завдання цих інститутів. Але є величезна проблема вже на стадії імплементації, коли вступає в дію так званий людський фактор. Головна проблема всіх законів, що передбачають конкурсні процедури, в тому, що йде маніпулювання складом комісій", - вважає він.

За словами Чумака, прецеденти з різними відомствами вже були.

"Так було з конкурсами по НАБУ, НАПК, так відбувається з конкурсом по ДБР і так само відбувається з конкурсом з відбору на державну службу. На жаль, участь в процесі відбору багатьох людей, які прямо лобіюють тих чи інших ставлеників Банковій, Грушевського чи Верховної Ради, якраз і зводить нанівець усі досягнення цього конкурсу", - упевнений Чумак.

Читайте докладніше про труднощі реформи держслужби в Україні в статті "Апострофа".